Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, η μαζική συμμετοχή των φαρμακοποιών στο Hellas PHARM 2013, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών χρόνων. Σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης για όλη τη χώρα, και φυσικά για τον χώρο του φαρμακείου, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση της Αθήνας. 

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακείο: το σήμερα και η επόμενη μέρα», συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους, να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Κυριακής, όταν και συζητήθηκαν οι επαγγελματικές εξελίξεις στον φαρμακευτικό κλάδο, πρόεδροι και εκπρόσωποι φαρμακευτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και διατύπωσαν τις προτάσεις τους προκειμένου να βγει το φαρμακείο από την κρίση. Στη συνέχεια, ουσιαστική συζήτηση έγινε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας για τα δίκτυα και τις συνεργασίες φαρμακείων, καθώς έντονος είναι ο προβληματισμός σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που τα καλύπτει και τα κενά που παρουσιάζει.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των συνέδρων για το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Γενόσημα φάρμακα: ασφάλεια και χορήγηση», που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με ομιλητές τoν κ. Ιωάννη Τούντα, πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο, πρόεδρο τη Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, και τον κ. Βασίλη Πενταφράγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.    

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο αποτέλεσε η παρουσία του κ. Victor Lino Mendonca, επικεφαλής του Τομέα Φαρμακευτικής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων Φαρμάκων (EGA), ο οποίος και μίλησε για «Τα οφέλη της αντικατάστασης γενοσήμων για ασθενείς και συστήματα υγείας. Μια ευρωπαϊκή προοπτική».

Τέλος, παράλληλα με το συνεδριακό μέρος, λειτούργησε έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών και υπηρεσιών φαρμακείου στην οποία συμμετείχαν 96 εταιρείες της φαρμακευτικής αγοράς. 

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η SUPERFOODS.

Χορηγοί επικοινωνίας: ygeia360.gr και pharmacorner.gr

 

Φαρμακευτικό Συνέδριο

hellas pharm

Φαρμακευτικό Συνέδριο

pharmapoint

Περιοδικό ΠΦΣ

"farmakeutiko

Φαρμακευτικό Portal

pharmacorner

Webinars

webinars

Εργαλεία Managment Φαρμακείου

hellas pharm
data box

Κάρτα Πελάτη

κάρτα πελάτη

Ηλεκτρονικός Πωλητής

ηλεκτρονικός πωλητής

left right